Często robię przekąski pita. To zawsze proste, szybkie i smaczne. Niedawno natknąłem się na przepis na bułkę pita z mięsem mielonym. Trochę go poprawiłem, dodając pachnące warzywa i soczyste pomidory. Spróbuj, to danie jest warte twojej uwagi!
Składniki
- mięso mielone - 200 g
- pomidory - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- Zieleń - 10 g
- Olej roślinny - 20 ml
- majonez - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - 0,5 łyżeczka
- Pita (cienki) – 1 liść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj pomidora, zioła i obraną cebulę.
Podsmaż cebulę na oleju na złoty kolor.
Dodaj mięso mielone i gotuj przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj sól, mielony pieprz i po 2 minutach wyłącz ogrzewanie.
Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj majonezem.
Równomiernie rozprowadź pieczone mięso mielone, zioła i pomidora.
Zwinąć ciasną rolkę, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy