przekąski 17.07.2023

Burak po koreańsku

15 min
4 porcje
Buraki po koreańsku
Maksim Shebeko, stock.adobe.com
0

Z jakiegoś powodu pikantna sałatka jest najczęściej przygotowywana z marchwi. Ale buraki po koreańsku są nie mniej smaczne. Proponuję przygotować przekąskę według tego przepisu i przekonać się o moich słowach z własnego doświadczenia. Możesz użyć zarówno gotowanych, jak i surowych buraków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz buraki i zetrzyj na specjalnej tarce.

Posyp cukrem, przyprawami i wymieszaj.

Obierz cebulę i pokrój na duże kawałki.

Umieść cebulę na rozgrzanej patelni z olejem i smaż przez 1,5-2 minuty.

Usuń cebulę, rozgrzanym olejem polej posiekane buraki. Mieszaj, przykryj i odłóż na bok na 5 minut.

Dodaj sok z cytryny, czosnek, sól przepuszczoną przez prasę i jeszcze raz dobrze wymieszaj.

Gotowe buraki w stylu koreańskim posyp sezamem i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy