Różne odmiany hot dogów można znaleźć na całym świecie. I naprawdę lubię takie regionalne przepisy, ponieważ każdy z nich ma swój własny smak. Dziś z przyjemnością podzielę się z wami ulubionym przepisem na pikantnego meksykańskiego hot doga.
Składniki
- Kok - 8 kawałki
- parówki - 6 kawałki
- Ser Cheddar (tarty) – 1.5 szklanki
- Jalapeno (marynowany) – 8 kawałki
- pomidory - 4 kawałki
- ocet winny - 3 art.
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- ostra czerwona papryka - 0.5 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- awokado - 2 kawałki
- oliwa z oliwek - 4 art.
- Chili - 1 rzecz
- Limonka - 1 rzecz
- kolendra - 5 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozgnieć widelcem miąższ awokado. Dodaj posiekane chili, kolendrę, połowę drobno posiekanej cebuli i sok z limonki.
Dodaj połowę oleju i dopraw do smaku.
Drobno pokrój pomidory, pozostałą cebulę, ostrą czerwoną paprykę i dopraw do smaku. Dodaj pozostały olej i ocet winny.
Podsmaż kiełbaski do smaku.
Pokrój bułki, ułóż guacamole, kiełbaski i salsę pomidorową.
Posyp posiekanym cheddarem i posiekanymi marynowanymi Jalapeno.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy