Latem często robię bułki z cukinii. I za każdym razem wymyślam nowe opcje nadzień. W tym przepisie użyłam zwycięskiej kombinacji twarogu, śmietany i czosnku. Radzę również spróbować z twarogiem, ziołami i hummusem.
Składniki
- młoda cukinia - 4 kawałki
- twaróg - 250 g
- śmietana - 2 art.
- czosnek - 1 ząbek
- Olej roślinny (do smażenia) – 120 ml
- mąka - 150 g
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- sól - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Za pomocą obieraczki do warzyw pokrój cukinię w cienkie, długie plastry.
Posyp zmielonym pieprzem, solą i wymieszaj.
W małych partiach rozwałkuj talerze cukinii w mące i smaż na rozgrzanym oleju przez 1 minutę z każdej strony.
Połącz twaróg, śmietanę i czosnek przepuszczony przez prasę.
Połóż trochę nadzienia na jednej krawędzi pieczonej cukinii i zwiń. Powtórz kroki z pozostałymi półfabrykatami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy