przekąski 28.06.2023

bułki z cukinii

25 min
4 porcje
Bułki z cukinii
Ustinova, stock.adobe.com
0

Latem często robię bułki z cukinii. I za każdym razem wymyślam nowe opcje nadzień. W tym przepisie użyłam zwycięskiej kombinacji twarogu, śmietany i czosnku. Radzę również spróbować z twarogiem, ziołami i hummusem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Za pomocą obieraczki do warzyw pokrój cukinię w cienkie, długie plastry.

Posyp zmielonym pieprzem, solą i wymieszaj.

W małych partiach rozwałkuj talerze cukinii w mące i smaż na rozgrzanym oleju przez 1 minutę z każdej strony.

Połącz twaróg, śmietanę i czosnek przepuszczony przez prasę.

Połóż trochę nadzienia na jednej krawędzi pieczonej cukinii i zwiń. Powtórz kroki z pozostałymi półfabrykatami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy