Co jest najważniejsze w nowoczesnych przepisach? Prostota, szybkość i oczywiście dobry wynik. W ten sposób kotlety są przygotowywane w piekarniku. Bez kłopotów i długiego pieczenia. Spróbuj i na pewno nie będziesz chciał wracać do patelni!
Składniki
- wieprzowina (polędwica) – 500 g
- śmietana (pogrubiony) – 100 g
- Ser Gouda - 200 g
- czosnek - 1 ząbek
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wieprzowinę, osusz i pokrój w grube talerze.
Zawiń każdy kawałek w torebkę i uderz młotkiem z obu stron.
Połóż kotlety na talerzu, dopraw solą i pieprzem.
Wymieszaj śmietanę z czosnkiem przepuszczonym przez prasę.
Twardy ser zetrzyj na grubej tarce.
Wyłóż blachę do pieczenia folią, ułóż kotlety i posmaruj kwaśną śmietaną.
Delikatnie posyp serem i wyślij na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy