dania główne 28.01.2022

kotlety wieprzowe z serem i kwaśną śmietaną w piekarniku

45 min
4 porcje
Kotlety wieprzowe z serem i kwaśną śmietaną w piekarniku
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Co jest najważniejsze w nowoczesnych przepisach? Prostota, szybkość i oczywiście dobry wynik. W ten sposób kotlety są przygotowywane w piekarniku. Bez kłopotów i długiego pieczenia. Spróbuj i na pewno nie będziesz chciał wracać do patelni!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wieprzowinę, osusz i pokrój w grube talerze.

Zawiń każdy kawałek w torebkę i uderz młotkiem z obu stron.

Połóż kotlety na talerzu, dopraw solą i pieprzem.

Wymieszaj śmietanę z czosnkiem przepuszczonym przez prasę.

Twardy ser zetrzyj na grubej tarce.

Wyłóż blachę do pieczenia folią, ułóż kotlety i posmaruj kwaśną śmietaną.

Delikatnie posyp serem i wyślij na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy