Klasyczna sałatka z owoców morza nabiera nowych odcieni, jeśli dodasz do niej coś innego. Na przykład soczyste i słodkie marchewki. Możesz zmielić koreański, ale wolę używać świeżego.
Składniki
- małże - 300 g
- kalmary - 2 tusze
- koktajl morski (marynowany) – 250 g
- marchew - 2 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
- Skórka z cytryny - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kalmary przez 3 minuty we wrzącej wodzie i drobno pokrój w paski.
Gotuj małże w rakoovinach osobno przez 5 minut, aby się otworzyły.
Zmiel marynowany koktajl morski.
Drobno posiekaj czosnek i zetrzyj marchewki.
Ułóż sałatkę na talerzach, dopraw oliwą z oliwek i posyp skórką.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy