Uwielbiam przekąski z owocami morza, więc często robię je na święta i po prostu. Wśród moich ulubionych są tartaletki z krewetkami i twarogiem. Gotują się szybko, zawsze okazują się piękne i bardzo smaczne.
Składniki
- krewetki (gotowane) – 12 sztuk
- ser twarogowy - 200 g
- czosnek - 1 ząbek
- Zieleń - 4 gałązki
- sok z cytryny - 1 art.
- majonez - 2 art.
- tartaletki - 12 sztuk
Przepis na gotowanie krok po kroku
Krewetki opłucz wrzącą wodą, obierz skorupy i skrop sokiem z cytryny.
Drobno posiekaj warzywa i obrany czosnek.
Dodaj twaróg, majonez i wymieszaj.
Włóż nadzienie twarogowe do tartaletek, dodaj krewetki na wierzch.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy