Aby wygodniej było gotować sernik w powolnej kuchence, proponuję zrobić go bez ciasta. Brak bazy nie wpłynie w żaden sposób na smak deseru. To świetny przepis na co dzień, gdy chcesz czegoś prostszego i szybszego.
Składniki
- twaróg - 600 g
- brązowy cukier (lub substytut) – 100 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- skrobia kukurydziana - 3 art.
- śmietana - 200 g
- wanilina - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oddziel białka i ubij je mikserem na szczyty.
Ubij wszystkie pozostałe składniki, aż będą gładkie za pomocą blendera zanurzeniowego.
Za pomocą łopatki wymieszaj białka i wlej masę do miski wolnowaru.
Gotuj sernik przez 50-60 minut w trybie pieczenia, a następnie pozostaw w wyłączonej powolnej kuchence na kolejne pół godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy