przekąski 06.07.2023

kanapka z jajkiem na patelni

15 min
2 porcje
Kanapka z jajkiem na patelni
hmzphotostory, stock.adobe.com
0

Dzisiaj omówię niezwykły sposób przygotowania kanapki z jajkiem na patelni. Gorącą przekąskę można podać na śniadanie ze szklanką świeżo wyciśniętego soku i sałatką warzywną. Kanapka dłużej utrzyma swoją temperaturę, jeśli położysz ją na rozgrzanym talerzu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozbij jajka do miski, dodaj sól, zmielony pieprz i lekko wstrząśnij widelcem.

Roztop masło na patelni i wlej półfabrykat jajeczny.

Ułóż na wierzchu dwie kromki chleba i gotuj wszystko razem przez 1,5-2 minuty.

Pewnym ruchem Odwróć "naleśnik" z chlebem na drugą stronę.

Ser topiony pokroić w drobną kostkę.

Rozłóż pokruszony ser tak, aby zmieścił się na placu z chlebem.

Przykryj drugą kromką chleba, wyłącz ogrzewanie i pozostaw pod przykryciem na 2 minuty.

Wyjmij kanapki z patelni. Wytnij wystające kawałki jajecznicy lub ostrożnie wsuń do środka.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy