przekąski 16.11.2022

roladki śledziowe pod futrem

40 min
6 porcji
Roladki śledziowe pod futrem
Nadiia, stock.adobe.com
0

Wszyscy kochamy sałatkę śledziową pod futrem i gotujemy ją prawie na wszystkie święta. Proponuję zapakować swoje ulubione składniki w nowe i oryginalne opakowanie w postaci bułek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Warzywa wstępnie ugotuj, ostudź i zdejmij skórkę. Śledzie można kupić w całości i samemu je zmielić, usuwając kości, można kupić gotowy filet. Nie lubię zbyt słonych ryb, więc wybieram lekko solone.

Przygotuj bazę do bułek. Weź folię spożywczą i rozłóż mały kawałek na stole. W ten sposób możesz łatwo zawinąć sałatkę w bułkę.

Zetrzyj wszystkie warzywa na drobnej tarce, pokrój cebulę w małe pierścienie, zetrzyj jajko. Pokrój rybę w paski. Uformuj sałatkę.

Połóż buraki na pierwszej warstwie, posmaruj majonezem. Połóż ziemniaki na drugiej warstwie, posmaruj majonezem. Połóż marchewki na trzeciej warstwie, posmaruj majonezem. Czwarta warstwa to jajko i zioła, posmaruj majonezem. Ostatnia warstwa to filet rybny.

Zwiń sałatkę w rolkę za pomocą folii spożywczej i wyślij do lodówki na 30 minut. Wyjmij bułkę, pokrój ją na porcje, połóż na tacy i udekoruj ziołami na wierzchu.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy