Przekąski z wątróbki wołowej lub drobiowej już nikogo nie zaskoczą. Proponuję dodać trochę różnorodności i przygotować tak wyrafinowany, a jednocześnie całkowicie dietetyczny pasztet z wątroby królika. Przyjemność, a nie przekąska!
Składniki
- wątroba królika - 600 g
- cebula - 150 g
- masło - 300 g
- marchew - 150 g
- czosnek - 2 ząbki
- koniak - 80 ml
- gałka muszkatołowa - 2 szczypta
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj cebulę, czosnek i marchewkę i usmaż na odrobinie masła.
Umyj wątrobę, pokrój i usmaż na maśle. W tym procesie dodaj koniak i odparuj.
Ubij wątrobę z warzywami w blenderze.
Dodaj pozostałe masło do konsystencji i dopraw pasztet.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy