Klasyczne bułki zwykle zawierają ryby lub owoce morza, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby były całkowicie Wegetariańskie. Aby docenić taką przekąskę, nie trzeba nawet być na diecie ani przestrzegać żadnych ograniczeń. Jest po prostu pyszny i różnorodny.
Składniki
- okrągły ryż - 150 g
- ocet ryżowy - 25 ml
- cukier - 1 łyżeczka
- sól - 0.5 łyżeczka
- nori - 2 liścia
- ogórki - 0.5 kawałki
- awokado - 0.5 kawałki
- papryka - 0.5 kawałki
- Tofu - 60 g
- kapusta pekińska - 2 liścia
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją. Wymieszaj ocet, cukier i sól, dopraw ryż i pozwól mu ostygnąć.
Rozłóż arkusze nori i ubij na nich ryż.
Pokrój wszystkie składniki w paski i ułóż nadzienie na krawędzi.
Użyj maty, aby zwinąć elastyczne rolki.
Zwilż krawędź nori wodą, aby się przykleiła.
Pokrój bułki lekko wilgotnym nożem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy