Taka przekąska na pierwszy rzut oka wydaje się niezwykła i dziwna. Ale tak naprawdę wystarczy raz ją ugotować, aby domownicy i goście zaczęli o nią prosić w kółko. Mówię Ci, jak zrobić zgrabne złote kulki z ziemniaków z tuńczykiem i serem.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj cebulę, marchewkę i ziemniaki, wymieszaj i wyciśnij nadmiar płynu.
Dodaj jajko, a jeśli masa jest zbyt rzadka, trochę mąki. Dopraw do smaku.
Zetrzyj ser osobno i wymieszaj z tuńczykiem.
Uformuj ciasto z masy warzywnej, włóż do niego nadzienie z sera i tuńczyka. Następnie zwiń wszystko w małą kulkę.
Smażyć kulki ziemniaczane w małych porcjach i układać na ręcznikach papierowych.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy