Jeśli zdecydujesz się ugotować to danie, idź do sklepu i kup najlepszy kawałek polędwicy wołowej. Do klasycznego kamienia nazębnego można użyć świeżego lub lekko mrożonego mięsa. Polecam zatrzymać się na drugiej opcji. Jest bezpieczniejszy i jeszcze smaczniejszy.
Składniki
- wołowina (polędwica) – 500 g
- żółtka - 2 kawałki
- kapary - 1 art.
- ogórki kiszone - 100 g
- cebula - pół
- pietruszka - kilka gałązek
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- musztarda (ostra) – 1 łyżeczka
- sos Worcester - 1 art.
- Tabasco - 0,5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umieść wołowinę w zamrażarce na 40 minut.
Pokrój wołowinę na małe kawałki.
Zmiel kapary, marynaty, natkę pietruszki i obraną cebulę.
Wymieszaj wszystko w misce, dodaj sosy, musztardę, mielony pieprz i jedno żółtko.
Za pomocą pierścienia do serwowania ułóż Tatar na talerzu, na wierzchu umieść drugie żółtko.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy