przekąski 04.07.2023

klasyczny Tatar

15 min
4 porcje
Klasyczny Tatar
alisaaa, stock.adobe.com
0

Jeśli zdecydujesz się ugotować to danie, idź do sklepu i kup najlepszy kawałek polędwicy wołowej. Do klasycznego kamienia nazębnego można użyć świeżego lub lekko mrożonego mięsa. Polecam zatrzymać się na drugiej opcji. Jest bezpieczniejszy i jeszcze smaczniejszy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść wołowinę w zamrażarce na 40 minut.

Pokrój wołowinę na małe kawałki.

Zmiel kapary, marynaty, natkę pietruszki i obraną cebulę.

Wymieszaj wszystko w misce, dodaj sosy, musztardę, mielony pieprz i jedno żółtko.

Za pomocą pierścienia do serwowania ułóż Tatar na talerzu, na wierzchu umieść drugie żółtko.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy