Stopniowo sajgonki w papierze ryżowym zmieniają się z ciekawostek w przyjemną i znajomą przekąskę. Lekkie i kolorowe, w rzeczywistości gotują się jeszcze łatwiej niż Japońskie bułki ryżowe. Dzielę się moją ulubioną opcją z krewetkami i mango.
Składniki
- papier ryżowy - 2 liścia
- krewetki (tygrysie) – 4 kawałki
- Mango - 40 g
- rukola - 10 g
- kawior rybny (tobiko) – 60 g
- Zieleń - 10 g
- Mieszanka sałatkowa (Romano) – 30 g
- ogórki - 30 g
- papryka - 30 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj krewetki w skorupce w osolonej wodzie przez 3-4 minuty. Obierz i pokrój wzdłuż.
Pokrój Mango, ogórek i paprykę w paski. Posiekaj warzywa.
Zwilż papier ryżowy i rozłóż nadzienie.
Rzuć sajgonki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy