przekąski 09.07.2023

sajgonki z krewetkami i mango

20 min
4 porcje
Sajgonki z krewetkami i mango
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Stopniowo sajgonki w papierze ryżowym zmieniają się z ciekawostek w przyjemną i znajomą przekąskę. Lekkie i kolorowe, w rzeczywistości gotują się jeszcze łatwiej niż Japońskie bułki ryżowe. Dzielę się moją ulubioną opcją z krewetkami i mango.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj krewetki w skorupce w osolonej wodzie przez 3-4 minuty. Obierz i pokrój wzdłuż.

Pokrój Mango, ogórek i paprykę w paski. Posiekaj warzywa.

Zwilż papier ryżowy i rozłóż nadzienie.

Rzuć sajgonki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy