Czy kiedykolwiek próbowałeś konserwować ryby na zimę? Jeśli nie, radzę zacząć od tego przepisu na makrelę z marchewką i cebulą. Po pierwsze, jest po prostu pyszny i satysfakcjonujący. Po drugie, makrela jest prawie niemożliwa do zepsucia.
Składniki
- makrela - 2 kawałki
- sól - 2 łyżeczka
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- Olej roślinny - 2 art.
- ziele angielskie - 6 groszek
- liść laurowy - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cienko pokrój cebulę i marchewkę. Pokrój wypatroszoną makrelę na kawałki.
Umieść przyprawy na dnie sterylnych słoików, a następnie makrelę z warzywami warstwami.
Wlej olej, napełnij słoiki wodą, przykryj pokrywkami i włóż do zimnego piekarnika.
Ustaw 140-150 stopni i gotuj makrele przez godzinę.
Zwiń słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy