makrela w puszkach z marchewką i cebulą

2 godz. 0 min.
2 porcje
Makrela w puszkach z marchewką i cebulą
Kathleen, stock.adobe.com
0

Czy kiedykolwiek próbowałeś konserwować ryby na zimę? Jeśli nie, radzę zacząć od tego przepisu na makrelę z marchewką i cebulą. Po pierwsze, jest po prostu pyszny i satysfakcjonujący. Po drugie, makrela jest prawie niemożliwa do zepsucia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cienko pokrój cebulę i marchewkę. Pokrój wypatroszoną makrelę na kawałki.

Umieść przyprawy na dnie sterylnych słoików, a następnie makrelę z warzywami warstwami.

Wlej olej, napełnij słoiki wodą, przykryj pokrywkami i włóż do zimnego piekarnika.

Ustaw 140-150 stopni i gotuj makrele przez godzinę.

Zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy