dżem żurawinowo-jabłkowy

35 min
4 porcje
Dżem z żurawiny i jabłek
chamillew, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz umiarkowanie słodki, kwaśny dżem, bez mdłego posmaku-na pewno potrzebujesz żurawiny. A spośród wszystkich przepisów sugeruję wypróbowanie jednego z najłatwiejszych i najszybszych, aby nie musieć spędzać długich godzin przy kuchence.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż żurawinę do garnka, dodaj trochę wody i gotuj na średnim ogniu, aż zacznie się gotować.

Dodaj cukier, wymieszaj i dodaj starte jabłka.

Gotuj wszystko razem przez kolejne 20 minut, mieszając.

Zwiń dżem w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy