półfabrykaty na zimę
06.05.2023
Sałatka grecka z fasolą i warzywami na zimę
1 godz. 40 min.
10 porcji
Proste warzywa w puszkach już nikogo nie zaskoczą. Od dawna wolę zwijać wszelkiego rodzaju sałatki i inne bardziej złożone przekąski. Jest smaczniejszy i bardziej oryginalny. Na przykład taka grecka sałatka z fasolą i warzywami z pewnością zrobi wrażenie na Twoich bliskich.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz fasolę wcześniej przez noc i gotuj do połowy.
Obierz pomidory i pokrój wszystkie warzywa w drobną kostkę.
Połącz pomidory i fasolę i gotuj przez pół godziny na małym ogniu.
Osobno dusić wszystkie inne warzywa masłem, cukrem i solą do miękkości.
Wymieszaj warzywa i pomidory, dodaj chili, czosnek i esencję octu.
Dusić sałatkę przez kolejne 10 minut. Zwiń go w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy