Sałatka grecka z fasolą i warzywami na zimę

1 godz. 40 min.
10 porcji
Sałatka grecka z fasolą i warzywami na zimę
0

Proste warzywa w puszkach już nikogo nie zaskoczą. Od dawna wolę zwijać wszelkiego rodzaju sałatki i inne bardziej złożone przekąski. Jest smaczniejszy i bardziej oryginalny. Na przykład taka grecka sałatka z fasolą i warzywami z pewnością zrobi wrażenie na Twoich bliskich.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz fasolę wcześniej przez noc i gotuj do połowy.

Obierz pomidory i pokrój wszystkie warzywa w drobną kostkę.

Połącz pomidory i fasolę i gotuj przez pół godziny na małym ogniu.

Osobno dusić wszystkie inne warzywa masłem, cukrem i solą do miękkości.

Wymieszaj warzywa i pomidory, dodaj chili, czosnek i esencję octu.

Dusić sałatkę przez kolejne 10 minut. Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy