szczypiorek na zimę

6 godz. 10 min.
12 porcji
Zielona cebula na zimę
Brent Hofacker, stock.adobe.com
0

Istnieje kilka sposobów przygotowania zielonej cebuli na zimę. W tym przepisie powiem Ci, jak go wysuszyć za pomocą suszarki elektrycznej. Jeśli nie masz takiego urządzenia, użyj piekarnika lub po prostu trzymaj obrabiany przedmiot przez kilka dni w silnym słońcu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz zieloną cebulę i dokładnie osusz.

Pokrój i ułóż cienką warstwę na rusztach suszarki elektrycznej.

Suszyć przez 4-5 godzin w temperaturze 50 stopni.

Gotowy szczypiorek złożyć w czyste, suche słoiki i szczelnie zamknąć pokrywkami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy