Kiedy nie chcesz tracić czasu na podgrzewanie piekarnika i przygotowywanie foremek, możesz po prostu usmażyć zapiekankę z twarogu na patelni. Proponuję dodać jabłka jednocześnie w dwóch rodzajach-starte w cieście i świeże plasterki podczas serwowania.
Składniki
- twaróg - 300 g
- jabłka - 2 kawałki
- cukier - 50 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka - 2-3 art.
- śmietana - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel twaróg przez sito i wymieszaj ze śmietaną.
Ubij jajka z cukrem i połącz obie masy.
Dodaj jedno starte jabłko, a następnie rozłóż ciasto na natłuszczonej patelni.
Gotuj zapiekankę na małym ogniu przez około 25 minut pod przykryciem.
Podawaj z drugim pokrojonym jabłkiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy