Sałatka z ryżem i kapustą na zimę

1 godz. 40 min.
3 porcje
Sałatka z ryżem i kapustą na zimę
0

Uwielbiam zwijać sałatki z ryżem na zimę, ponieważ wtedy jest to kompletne gotowe danie. Możesz podawać go w ten sposób lub lekko smażyć z innymi warzywami i mięsem – jak chcesz. Złap świetny przepis na taką sałatkę coleslaw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj wszystkie warzywa losowo i posiekaj czosnek.

Podsmaż cebulę i marchewkę na oleju do miękkości.

Dodaj kapustę i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut pod przykryciem.

Dodaj pomidory i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.

Dodaj ryż, cukier, sól i czosnek. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 20 minut.

Wlej ocet, wymieszaj sałatkę i zwiń na zimę w wysterylizowanych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy