Jeśli Twoja rodzina uwielbia sosy, wypróbuj ten przepis. Pyszny keczup z żółtych pomidorów na zimę to zdrowy i piękny preparat. Doskonale uzupełni dania z mięsa, ryb i warzyw. Są też miłośnicy, którzy jedzą taki keczup z frytkami i krakersami.
Składniki
- żółte pomidory - 3 kg
- cebula - 200 g
- czosnek - 50 g
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- ocet - 80 ml
- cukier - 180 g
- sól - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel pomidory, obraną cebulę i czosnek w blenderze.
Gotuj na małym ogniu przez 10 minut.
Przetrzyj przez sito, aby usunąć nasiona i skórki.
Wymieszaj powstałą masę z przyprawami, cukrem i solą. Gotuj przez 15 minut.
Wlej ocet, wymieszaj i natychmiast zdejmij z ognia.
Rozłóż gorący keczup w czystych, suchych słoikach i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy