keczup z żółtych pomidorów na zimę

30 min
8 porcji
Keczup z żółtych pomidorów na zimę
dolphy_tv, stock.adobe.com
0

Jeśli Twoja rodzina uwielbia sosy, wypróbuj ten przepis. Pyszny keczup z żółtych pomidorów na zimę to zdrowy i piękny preparat. Doskonale uzupełni dania z mięsa, ryb i warzyw. Są też miłośnicy, którzy jedzą taki keczup z frytkami i krakersami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel pomidory, obraną cebulę i czosnek w blenderze.

Gotuj na małym ogniu przez 10 minut.

Przetrzyj przez sito, aby usunąć nasiona i skórki.

Wymieszaj powstałą masę z przyprawami, cukrem i solą. Gotuj przez 15 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i natychmiast zdejmij z ognia.

Rozłóż gorący keczup w czystych, suchych słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy