kompot z czarnej porzeczki i malin na zimę

15 min
12 porcji
Kompot z czarnej porzeczki i malin na zimę
IRINA, stock.adobe.com
0

Aby danie było smaczne, składniki muszą być harmonijnie połączone. Kierując się tą zasadą, próbowałem zrobić kompot z czarnej porzeczki i malin. Bukiet tych smaków i aromatów jest po prostu pyszny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj maliny, czarne porzeczki i spłucz.

Włóż jagody do wysterylizowanych słoików i zalej je wrzącą wodą. Przykryj pokrywkami i pozostaw do ogrzania na 30 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier i kwas cytrynowy.

Gotuj przez 2 minuty, wlej do słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy