Rolada wieprzowa z nadzieniem wiśniowym będzie ozdobą i gwiazdą każdego świątecznego stołu. Możesz wziąć świeże lub mrożone jagody, ale wcześniej usuń nasiona. Jeśli nie boisz się eksperymentów, możesz nie ograniczać się do wiśni. Na przykład spróbuj borówki brusznicy lub porzeczki.
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- wiśnia - 250 g
- orzechy włoskie - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż i ubij wieprzowinę, natrzyj ją przyprawami.
Rozłóż pestki wiśni i posiekane orzechy, zwiń ciasną bułkę i zawiń w folię.
Pozostaw mięso na kilka godzin w lodówce, a następnie piecz przez 2 godziny w 170 stopniach.
Rozpakuj folię i piecz przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni, aby uzyskać złotą skórkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy