
Jeśli masz szczęście zebrać pęcherzycę warzywną, natychmiast pojawia się pytanie – co dalej z nią zrobić. I już mam odpowiedź! Złap wspaniały przepis na kawior. Zwiń go w sterylne słoiki i przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.
Składniki
- pęcherzyca - 2 kg
- marchew - 1 kg
- cebula - 1 kg
- pietruszka - 1 pęczek
- Olej roślinny - 2 szklanki
- sól - 2 art.
- cukier - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- ocet - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść pęcherzycę i grubo posiekaj. Podobnie pokrój cebulę i marchewkę.
Smaż wszystko osobno na oleju, aż będzie miękkie.
Przełóż przez maszynę do mięsa, dodaj sól i cukier i gotuj na wolnym ogniu do pożądanej gęstości.
Na koniec dodaj posiekane zioła, przyprawy i ocet.
Zwiń kawior z pęcherzycy warzywnej w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy