Barszcz czerwony na zimę w słoikach

1 godz. 0 min.
2 porcje
Czerwony barszcz na zimę w słoikach
0

Jeśli lubisz barszcz, ale nie lubisz go gotować przez wiele godzin-ten kęs będzie twoim zbawieniem. Wystarczy raz ugotować go więcej, po prostu zwinąć w porcje, a następnie użyć w razie potrzeby. Również z młodych warzyw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj buraki i marchewkę, posiekaj kapustę, pokrój pomidory i posiekaj cebulę.

Wymieszaj warzywa, dodaj masło, cukier, sól i wodę.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 20 minut na małym ogniu.

Wlej ocet i gotuj Barszcz jeszcze przez kilka minut.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy