pieczenie 22.01.2022

ptysie z dyni

30 min
4 porcje
Ptysie z dynią
Vika, stock.adobe.com
0

Ptysie z dyni nie są najbardziej banalnym i powszechnym rozwiązaniem. Ale na pewno nie będziesz w stanie ich odrzucić po pierwszym wypróbowaniu. Pikantne pachnące warzywo doskonale zdobi jesienne i zimowe dni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój dynię w drobną kostkę i lekko usmaż na maśle.

Dodaj cukier i wszystkie przyprawy do smaku i smaż przez kolejną minutę.

Pokrój ciasto francuskie w prostokąty i uformuj kosze z brzegami. Połączenia i krawędzie można przykleić żółtkiem.

Napełnij ptysie nadzieniem i posmaruj wierzch ubitym żółtkiem.

Posyp sezamem i piecz przez 20-25 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy