Jeśli lubisz ciasta twarogowe-radzę wypróbować ten przepis. Najlepsze dla niego są świeże jagody, takie jak maliny lub truskawki. Ale możesz eksperymentować według własnego gustu. Jeśli używasz mrożonych, wymieszaj je łyżką skrobi, aby pozbyć się nadmiaru wilgoci.
Składniki
- masło - 120 g
- cukier - 250 g
- twaróg - 220 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- mąka - 220 g
- proszek do pieczenia ciasta - 0.5 łyżeczka
- ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka
- jagody - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij masło z cukrem, aż będzie puszyste. Kontynuując ubijanie, dodaj jajka pojedynczo.
Zmiel twaróg i wyślij tam. Dodaj ekstrakt waniliowy i ponownie ubij.
Wymieszaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto.
Włóż połowę ciasta do formy i rozłóż połowę jagód. Następnie ponownie połowę ciasta i jagody na wierzchu.
Piecz ciasto w piekarniku przez około 45-50 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy