Lubię robić lecho, ponieważ za każdym razem można spróbować różnych kombinacji warzyw i zawsze okazuje się pyszne. Dzisiaj powiem ci, jak gotować lecho z papryki z pomidorami i marchewką. Podawaj na stole lub Zamknij na zimę.
Składniki
- papryka - 2 kg
- pomidory - 2 kg
- marchew - 1 kg
- cebula - 500 g
- Olej roślinny - 120 ml
- ocet - 100 ml
- mielony czarny pieprz - 1 łyżeczka
- mielony koper włoski - 0,5 CZ. l.
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- ziele angielskie - 4 groszek
- cukier - 160 G
- sól - 100 G
Przepis na gotowanie krok po kroku
Paprykę przekrój na pół, obierz i grubo posiekaj.
Przełóż pomidory przez sokowirówkę.
Pokrój marchewki i obraną cebulę.
Połącz wszystko w dużym rondlu, dodaj masło, przyprawy, cukier i sól.
Gotuj lecho przez 30 minut na małym ogniu.
Dodaj ocet, wymieszaj i zamknij w przygotowanym pojemniku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy