napoje 24.09.2022

kompot z moreli z brązowym cukrem

25 min
4 porcje
Kompot z moreli z brązowym cukrem
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Różnorodność czasami czai się w małych rzeczach. Na przykład wystarczy zastąpić zwykły biały cukier brązowym, a teraz ulubiony kompot morelowy brzmi jak nowy. A dla większego nasycenia smaku proponuję sprawdzić go nieco dłużej niż zwykle.

Składniki

  • morele - 750 g
  • brązowy cukier - 120 g
  • woda - 1.5 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż morele na połówki, usuń pestki i przykryj cukrem.

Napełnij wszystko gorącą wodą i zagotuj.

Mieszaj kompot, aż cukier się rozpuści i gotuj przez 15-20 minut na małym ogniu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy