Ser śmietankowy to najlepsze nadzienie do bułek z bakłażanem. Zwłaszcza jeśli uzupełnisz go czosnkiem, przyprawami i ziołami. Następnie powiem ci, co możesz dodać. Nawiasem mówiąc, radzę użyć strzykawki do napełniania ciasta – będzie piękniej.
Składniki
- bakłażany - 2 kawałki
- sos sojowy - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- ser śmietankowy - 160 g
- kolendra - 4 gałązki
- pietruszka - 4 gałązki
- czosnek - 2 ząbki
- orzechy włoskie - 1 garść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana na cienkie talerze i marynuj w sosie sojowym i przyprawach przez 15 minut.
Podsmaż bakłażany z obu stron, aż będą miękkie.
Wymieszaj ser śmietankowy z posiekanymi ziołami, czosnkiem i orzechami i zawiń w bułki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy