przekąski 08.07.2023

chipsy ryżowe

1 godz. 0 min.
4 porcje
Chipsy ryżowe
mdbildes, stock.adobe.com
0

Świetną alternatywą dla wysokokalorycznych przekąsek sklepowych i zwykłych chipsów ziemniaczanych są chipsy ryżowe. Miłośnicy kuchni azjatyckiej z pewnością już dobrze się z nimi znają. A dzisiaj powiem Ci, jak zrobić je w domu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją, pozwól mu trochę ostygnąć i zmiksuj blenderem.

Dodaj sos sojowy, olej, siemię lniane i przyprawy do smaku.

Dodaj tam również prażony sezam.

Połóż wszystko na pergaminie cienkimi tortillami lub jedną warstwą, którą następnie pokrój.

Piecz frytki w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

Odwróć je w trakcie procesu. Na koniec ostudź.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy