Puree z dyni z suszonymi morelami na zimę

1 godz. 10 min.
2 porcje
Puree z dyni z suszonymi morelami na zimę
ricka_kinamoto, stock.adobe.com
0

Nie tylko dżem i dżem można przygotować na zimę. Inną interesującą opcją jest puree ziemniaczane. Na przykład taki pachnący i jasny puree z dyni z suszonymi morelami. Mówię ci, czym różni się proces gotowania i jak zwinąć go w słoiki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój dynię i suszone morele, wlej trochę wody, aby je przykryć i gotuj przez 40 minut pod przykryciem na małym ogniu.

Zmiel masę blenderem i przetrzyj przez sito.

Dodaj cukier i gałkę muszkatołową, ponownie zagotuj i włóż puree do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy