Sałatka z rybami w puszkach i mozzarellą wyraźnie daje akcenty kuchni włoskiej. Radzę wybrać konserwy we własnym soku, aby danie nie było zbyt tłuste. A do dressingu weź łyżkę oliwy z oliwek.
Składniki
- pomidory - 300 g
- Mozzarella - 200 g
- rukola - 2 garści
- kukurydza - 150 g
- konserwy rybne - 2 banki
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj pomidory i mozzarellę, jeśli masz ją w solidnym kawałku.
Zetrzyj przetwory widelcem. Dodaj rukolę i kukurydzę.
Dopraw sałatkę i polej oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy