Wszyscy fani pysznych i zdrowych deserów na herbatę z pewnością przyda się ten przepis. Pastylka jest dobra, ponieważ można do niej użyć dowolnych owoców i jagód. W tym dość nietypowe opcje, takie jak takie pastylki z winogron. Opowiadam!
Składniki
- Winogrona - 500 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oderwij winogrona z gałązek, dodaj kilka łyżek wody i gotuj do miękkości.
Zmielić masę przez sito. W razie potrzeby dodaj słodzik lub cukier.
Gotuj puree przez 5-10 minut na małym ogniu.
Wlej masę na tace suszarki lub na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia.
Suszyć w suszarce w temperaturze 50 stopni lub w uchylonym piekarniku w minimalnej temperaturze około 6 godzin.
Pokrój pastylkę w wstążki i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy