pierwsze dania 22.01.2022

klasyczny bulion wołowy

1 godz. 40 min.
8 porcji
Klasyczny bulion wołowy
qwartm, stock.adobe.com
0

Bulion wołowy jest bardziej bogaty, o wyrazistym smaku w porównaniu z kurczakiem. Jednocześnie jest mniej tłusty niż wieprzowina. Można go słusznie nazwać najbardziej uniwersalną opcją, niezależnie od dalszych planów jej użycia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cebulę i czosnek, umyj i losowo posiekaj warzywa i zioła.

Napełnij mięso litrem wody, zagotuj, gotuj przez 5 minut i odcedź.

Wlej pozostałe 3 litry wody, dodaj wszystkie pozostałe składniki oprócz soli do bulionu i ponownie zagotuj.

Gotuj przez około 1,5 godziny na małym ogniu i sól na samym końcu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy