Myślisz, że zupa grochowa nie może być lekka i niskokaloryczna? Powiem Ci, jak ugotować dokładnie tę opcję – z posiekanego suchego groszku na dietetycznym filecie z kurczaka. I nie zapomnij dodać więcej zieleni podczas serwowania!
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- groszek (kłuty) – 200 g
- Zieleń - 1 pęczek
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wcześniej moczyć groszek przez kilka godzin.
Dodaj do niego grubo posiekanego kurczaka i napełnij wszystko wodą.
Gotuj przez około 40 minut na małym ogniu.
Dodaj posiekaną cebulę, startą marchewkę i przyprawy.
Gotuj przez kolejne 15 minut i posyp zupę ziołami. Zdjąć z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy