pierwsze dania 22.01.2022

gęsty barszcz ze śmietaną

50 min
4 porcje
Gęsty barszcz ze śmietaną
Yaruniv-Studio, stock.adobe.com
0

Chcę dziś podzielić się z wami taką niekonwencjonalną opcją gotowania barszczu ze śmietaną. Przed podaniem radzę udekorować danie kwaśną śmietaną i ziołami. I pamiętaj, aby uzupełnić brązowy chleb lub tosty!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jeden burak w cienkie kostki i lekko Duś na patelni. Dodaj ocet i zdejmij z ognia.

Pozostałe warzywa pokrój losowo, dodaj wszystkie przyprawy do smaku i zalej wodą. Gotuj pod przykryciem przez około 40-45 minut.

Zmiel gotowane warzywa w blenderze ze śmietaną. Doprowadź do konsystencji bulionem warzywnym.

Włóż smażone buraki do zupy i gotuj przez kolejne 5 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy