Chcę dziś podzielić się z wami taką niekonwencjonalną opcją gotowania barszczu ze śmietaną. Przed podaniem radzę udekorować danie kwaśną śmietaną i ziołami. I pamiętaj, aby uzupełnić brązowy chleb lub tosty!
Składniki
- bulion mięsny - 800 ml
- śmietana (20%) – 100 ml
- kozieradka - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- ziemniaki - 4 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 2 kawałki
- Burak - 2 kawałki
- ocet jabłkowy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój jeden burak w cienkie kostki i lekko Duś na patelni. Dodaj ocet i zdejmij z ognia.
Pozostałe warzywa pokrój losowo, dodaj wszystkie przyprawy do smaku i zalej wodą. Gotuj pod przykryciem przez około 40-45 minut.
Zmiel gotowane warzywa w blenderze ze śmietaną. Doprowadź do konsystencji bulionem warzywnym.
Włóż smażone buraki do zupy i gotuj przez kolejne 5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy