Jeśli lubisz pikantne zupy czosnkowe z pachnącymi ziołami - ten przepis na bazie zielonego groszku jest właśnie dla ciebie! Dodaję rozmaryn, tymianek i bazylię, ale mogę użyć dowolnej ulubionej zieleni.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- zielony groszek - 300 g
- czosnek - 4 ząbki
- tymianek - 2 gałązki
- rozmaryn - 2 gałązki
- bazylia - 2 gałązki
- mięta - 2 gałązki
- pietruszka - 4 gałązki
- masło - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kurczaka, przykryj wodą i gotuj do miękkości.
Dodaj groszek do bulionu i gotuj przez kolejne 7 minut.
Roztop masło i lekko podsmaż na nim czosnek i wszystkie zioła. Nie możesz specjalnie ciąć.
Wyślij zawartość patelni do zupy i zmiksuj wszystko blenderem, aż będzie gładkie.
W razie potrzeby dodaj śmietanę lub wodę do uzyskania konsystencji. Dopraw do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy