W przypadku galaretki i galaretki stosuje się specjalny gęsty bulion przypominający galaretkę. W rzeczywistości najczęściej nie zawiera ani grama żelatyny ani innego zagęszczacza. Cały sekret tkwi w odpowiednim doborze części tuszy i czasie gotowania.
Składniki
- golonka wieprzowa - 1 rzecz
- golonki wołowe - 1 rzecz
- wołowina (bez kości) – 1 kg
- cebula - 2 kawałki
- liść laurowy - 4 kawałki
- ziele angielskie - 7 groszek
- czosnek - 4 ząbki
- sól - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz całe mięso, włóż do głębokiego garnka i przykryj zimną wodą przez 2 godziny.
Odcedź, ponownie opłucz mięso i ponownie napełnij, aby woda całkowicie je przykryła.
Doprowadzić do wrzenia, dodać cienko pokrojoną cebulę i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 6-8 godzin.
Odłóż mięso na bok, odcedź bulion i dodaj do niego mielony czosnek, przyprawy i liście laurowe.
Gotuj przez kolejne 5-10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy