pierwsze dania 22.01.2022

zupa pomidorowa

35 min
2 porcje
Zupa pomidorowa
chandlervid85, stock.adobe.com
0

Klasyczna zupa pomidorowa zachwyci wszystkich miłośników pomidorów. Radzę podawać go z krakersami i udekorować gałązką bazylii. Możesz dodać śmietanę lub śmietanę i eksperymentować z przyprawami do smaku.

Składniki

  • pomidory - 400 g
  • cebula - 2 kawałki
  • czosnek - 3 ząbki
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • bazylia (suszone) – 2 łyżeczka
  • oregano - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • mielony czarny pieprz - 1 szczypta
  • woda (hot) – 150 m

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej pomidory wrzącą wodą, obierz i pokrój losowo.

Podobnie posiekaj cebulę z czosnkiem losowo i podsmaż na oliwie z oliwek.

Dodaj pomidory i przyprawy, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.

Wlej wodę, ponownie wymieszaj, zagotuj zupę i gotuj przez 10 minut.

Zmiel wszystko blenderem zanurzeniowym.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy