Dla tak jasnego i bogatego koloru dodaję dużo pomidora do domowego czerwonego barszczu. A także kiszona kapusta, która nadaje potrawie bardziej oryginalny smak. A jeśli okaże się kwaśny - po prostu weź łyżkę cukru.
Składniki
- kurczak - 300 g
- kapusta kiszona - 300 g
- ziemniaki - 300 g
- Burak - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- Grzyby - 100 g
- sos pomidorowy - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości.
Zetrzyj buraki, marchewkę i cebulę. Smażyć do miękkości i wymieszać z sosem pomidorowym.
Drobno posiekaj osobno i smaż grzyby, aż płyn wyparuje.
Opłucz kiszoną kapustę i wyciśnij.
Dodaj ziemniaki do gotującego się bulionu i gotuj do połowy.
Dodaj smażenie, grzyby i kapustę i gotuj przez kolejne 10-15 minut.
Na samym końcu dopraw Barszcz do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy