Dzielę się jednym z klasycznych przepisów na ukraiński barszcz czerwony, który jest przekazywany w naszej rodzinie od kilku pokoleń. Sekret polega na tym, że zamiast zwykłej kapusty idzie tu kiszona. Dlatego smak jest nowy i nie do końca Zwyczajny.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- kapusta kiszona - 200 g
- marchew - 2 kawałki
- Burak - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 2 art.
- ziemniaki - 400 g
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości i wyślij pokrojone ziemniaki do gotującego się bulionu.
Losowo posiekaj resztę warzyw, wyciśnij kapustę.
Podsmaż buraki, dodaj trochę bulionu i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 7 minut.
Osobno usmaż marchewki w Sluku. Dodaj pomidora i kapustę, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 7 minut pod pokrywką.
Gdy ziemniaki są ugotowane, Wyślij do barszczu obie pieczenie i przyprawy i gotuj przez kolejne 5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy