Nawet obfitą pachnącą mieszankę można przygotować w pośpiechu. Na przykład ta opcja z kiełbaskami, mimo całej swojej prostoty, okazuje się zaskakująco dobra. I nie żałuj oliwek z oliwkami! Są tu bardzo mile widziani.
Składniki
- boczek - 200 g
- parówki - 200 g
- pół wędzona kiełbasa - 200 g
- oliwki - 2 garści
- oliwki - 2 garści
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- ogórki kiszone - 2-3 kawałki
- ogórek solanka - 100 ml
- pasta pomidorowa - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie składniki w paski.
Podsmaż boczek na złoty kolor i dodaj do niego cebulę i marchewkę.
Smaż dalej, aż warzywa będą miękkie, dodaj pomidory i ogórki i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.
Dodaj pozostałe składniki, wlej solankę i wodę i gotuj mieszankę przez 30 minut na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy