
Jeśli jesteś na diecie, masz Post lub wygląd wegetariański, ugotuj marynatę bez mięsa. Okazuje się nie mniej smaczny niż klasyczne opcje. Dodaję dużo jęczmienia i warzyw, aby zupa była grubsza.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki, marchewkę, obrane ziemniaki i cebulę.
Dokładnie opłucz jęczmień, zalej zimną wodą i gotuj przez 40 minut po ugotowaniu.
Podsmaż cebulę z marchewką na oleju roślinnym na złoty kolor.
Wlej ziemniaki, ogórki i smażenie na patelnię z jęczmieniem jęczmiennym. Kontynuuj gotowanie przez kolejne 15 minut.
Sól, pieprz i zdejmij z ognia. Zaparz marynatę pod pokrywką przez 20 minut.
Podczas serwowania dodaj świeżą natkę pietruszki do talerza.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy