sos ze śliwki wiśniowej na zimę

45 min
4 porcje
Sos ze śliwki wiśniowej na zimę
Oleksiy Drachenko, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz domowe sosy, ale nie lubisz ich ciągle gotować - wystarczy raz ugotować dużą porcję i zwinąć w małe słoiki. Jednocześnie możesz gotować sosy sezonowe-na przykład ze świeżej śliwki wiśniowej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij śliwkę wiśniową wodą i gotuj przez 15 minut.

Wrzuć go do durszlaka i przetrzyj przez sito.

Dodaj posiekany czosnek, chili, sól, cukier i wszystkie przyprawy.

Doprowadź sos do wrzenia, gotuj przez 15 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy