kompot z zielonych winogron na zimę

20 min
1 porcja
Kompot z zielonych winogron na zimę
bogdan vacarciuc, stock.adobe.com
0

Pyszny kompot z jagód już nikogo nie dziwi. Ale nawet tutaj jest miejsce na fantazję. Na przykład, co z tak niezwykłym kompotem z zielonych winogron? Radzę wybrać kishmish lub inne odmiany bez pestek, które są powszechne w Twoim regionie.

Składniki

  • Winogrona (zielony) – 1 kg
  • cukier - 500 g
  • woda - 2-2.5 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz winogrona, oderwij gałązki i włóż do sterylnego słoika.

Napełnij cukrem.

Zalej obrabiany przedmiot wrzącą wodą i natychmiast zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy