SOS Barszczowy z kapustą w słoikach na zimę
SOS Barszczowy znacznie ułatwia proces gotowania barszczu. Spędzając trochę czasu jesienią, zimą ugotujesz swoje ulubione, aromatyczne pierwsze danie w ciągu kilku minut. Otwórz słoik, Dodaj do gotowego bulionu i gotuj przez 15 minut. Twój barszcz jest gotowy!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz i obierz warzywa. Posiekaj kapustę, zetrzyj buraki i marchewkę na grubej tarce, pokrój pomidory na małe kawałki, posiekaj cebulę.
Połącz przygotowane warzywa w rondlu do gotowania, dodaj wodę, olej roślinny, sól i cukier. Wymieszaj i zagotuj, a następnie gotuj na małym ogniu przez 20-25 minut.
Kilka minut przed gotowaniem wprowadź ocet, wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia.
Gorący sos barszczowy zapakuj w sterylne słoiki, zwiń, odwróć do góry nogami, zawiń i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przechowuj schłodzony przedmiot w chłodnym, ciemnym miejscu.