SOS Barszczowy z kapustą w słoikach na zimę

1 godz. 0 min.
2 puszki po 0,5 l
SOS Barszczowy z kapustą w słoikach na zimę
Ursula Page, stock.adobe.com
0

SOS Barszczowy znacznie ułatwia proces gotowania barszczu. Spędzając trochę czasu jesienią, zimą ugotujesz swoje ulubione, aromatyczne pierwsze danie w ciągu kilku minut. Otwórz słoik, Dodaj do gotowego bulionu i gotuj przez 15 minut. Twój barszcz jest gotowy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz i obierz warzywa. Posiekaj kapustę, zetrzyj buraki i marchewkę na grubej tarce, pokrój pomidory na małe kawałki, posiekaj cebulę.

Połącz przygotowane warzywa w rondlu do gotowania, dodaj wodę, olej roślinny, sól i cukier. Wymieszaj i zagotuj, a następnie gotuj na małym ogniu przez 20-25 minut.

Kilka minut przed gotowaniem wprowadź ocet, wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia.

Gorący sos barszczowy zapakuj w sterylne słoiki, zwiń, odwróć do góry nogami, zawiń i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przechowuj schłodzony przedmiot w chłodnym, ciemnym miejscu.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy