kolorowa sałatka warzywna na zimę

30 min
4 porcje
Kolorowa sałatka warzywna na zimę
Svetlana Moniakova, stock.adobe.com
0

Prosta, ale bardzo jasna sałatka warzywna będzie prawdziwą ozdobą na stole. Taki zimowy kęs podnosi na duchu jednym rodzajem. Aby warzywa zachowały kolor tak dobrze, jak to możliwe, najważniejsze jest, aby zrobić wszystko szybko.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wszystkie warzywa w kostkę, a kalafior i brokuły podziel na różyczki.

Ułóż je w słoikach, dodaj żurawinę, czosnek i ziarna pieprzu.

Zagotuj wodę, rozpuść w niej sól i cukier i gotuj przez 2 minuty.

Wlej ocet, wymieszaj marynatę i polej warzywa.

Sterylizuj słoiki w garnku z wodą przez 10 minut i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy