Idealne udka z kurczaka w ogóle nie wymagają skomplikowanych marynat i przypraw. Wystarczy sól, pieprz i czosnek. A dla wyjątkowego zapachu-więcej gałązek rozmarynu. Następnie w przepisie powiem ci, co z tym zrobić.
Składniki
- udka z kurczaka - 600 g
- rozmaryn - 1 gałązka
- czosnek - 3 ząbki
- sól - 1 łyżeczka
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 0.5 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 art. l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Natrzyj udka kurczaka olejem i wszystkimi przyprawami.
Połóż je na natłuszczonej patelni i smaż przez 5-7 minut z jednej strony.
Odwróć nogi, zmniejsz ogień, dodaj ząbki czosnku i rozmaryn.
Piecz nogi pod przykryciem na małym ogniu, aż będą miękkie, 12 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy